en
Menu
Strona główna - Galeria Arsenał

Warsztaty kulinarne dla nauczycieli "Fantastyczne smaki i jak je łączyć" towarzyszące wystawom

Warsztaty kulinarne dla nauczycieli "Fantastyczne smaki i jak je łączyć" towarzyszące wystawom

26.10.2024
A-
A+
Galeria Arsenał w Białymstoku zaprasza nauczycielki i nauczycieli, edukatorki i edukatorów na warsztaty "Fantastyczne smaki i jak je łączyć" towarzyszące wystawom Alevtiny Kakhidze „Rośliny i ludzie”  oraz Williama Kentridge’a „I am not me, the horse is not mine”


Data: 26.10.2024 (sobota), godz. 11-13:30
Miejsce: Galeria Arsenał w Białymstoku, ul. A. Mickiewicza 2
Prowadzenie: Daria Zmiejewa
Ceny biletów za udział w warsztatach: 10,00 zł od uczestnika.
Dla posiadaczy BKDR lub KDR zniżka w wysokości 50% ceny biletu (5,00 zł).
Płatność na miejscu gotówką lub kartą przed rozpoczęciem warsztatów.

Zapisy przez formularz zgłoszeń:
https://forms.gle/k7EYLjnNC9gadtKq5

Warunkiem wpisania na listę uczestników jest otrzymanie z Galerii Arsenał maila zwrotnego z potwierdzeniem przyjęcia zgłoszenia. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, decyduje kolejność zgłoszeń. Prosimy o przemyślane zapisywanie się na warsztat, a w przypadku rezygnacji o jak najszybszą informację. Pozwoli nam to zaprosić osoby z listy rezerwowej.


Zapraszamy na warsztaty kulinarne, dzięki którym dowiecie się, jak wprowadzać smaki i aromaty z odległych stron świata do własnej kuchni.
Przygotujemy niby to zwyczajny obiad - surówka, kotlet i te sprawy... Ale! Na stole pojawią się m. in. kumin, tahini, gochugaru... Mówi Wam to coś? Jeżeli nie, to na pewno przemówi do Waszych kubków smakowych. Przepisy będą wegetariańskie.

Jeżeli któraś z osób uczestniczących chciałaby wprowadzić naukę gotowania w swojej praktyce nauczycielskiej - prowadząca chętnie podzieli się swoim doświadczeniem gotowania z dziećmi.

**
Daria Zmiejewa - z wykształcenia historyczka sztuki i artysta plastyk (sic!), z życiowego doświadczenia instruktorka kulinarna, kucharka i ceramiczka. Wychowana w rodzinie imigranckiej na
blinach i pielmieniach babci Iry oraz rugelach babci Racheli. Jej żywiołem jest improwizacja kulinarna, a supermocą gotowanie z niczego. Karmienie innych jest dla niej wyrazem czułości i troski.