Kulinarne warsztaty rodzinne "Fantastyczne smaki i jak je łączyć" towarzyszące wystawom
Galeria Arsenał w Białymstoku zaprasza dzieci powyżej 5 roku życia wraz z opiekunami na kulinarne warsztaty rodzinne "Fantastyczne smaki i jak je łączyć" towarzyszące wystawom Alevtiny Kakhidze „Rośliny i ludzie”
oraz Williama Kentridge’a „I am not me, the horse is not mine”
Data: 27.10.2024 (niedziela), godz. 11-13
Miejsce: Galeria Arsenał w Białymstoku, ul. A. Mickiewicza 2
Prowadzenie: Daria Zmiejewa
oraz Williama Kentridge’a „I am not me, the horse is not mine”
Data: 27.10.2024 (niedziela), godz. 11-13
Miejsce: Galeria Arsenał w Białymstoku, ul. A. Mickiewicza 2
Prowadzenie: Daria Zmiejewa
Ceny biletów za udział w warsztatach: 10,00 zł od uczestnika.
Dla posiadaczy BKDR lub KDR zniżka w wysokości 50% ceny biletu (5,00 zł).
Płatność na miejscu gotówką lub kartą przed rozpoczęciem warsztatów.
Zapisy przez formularz zgłoszeń:
https://forms.gle/kQ6XS3nXg9mYdDDh9
Warunkiem wpisania na listę uczestników jest otrzymanie z Galerii Arsenał maila zwrotnego z potwierdzeniem przyjęcia zgłoszenia. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, decyduje kolejność zgłoszeń. Prosimy o przemyślane zapisywanie się na warsztat, a w przypadku rezygnacji o jak najszybszą informację. Pozwoli nam to zaprosić osoby z listy rezerwowej.
Warsztaty udowodnią każdemu niedowiarkowi, że potrafi gotować! Osoby uczestniczące nauczą się podstawowych technik kulinarnych, poznają etapy gotowania - od produktu do gotowego dania oraz dowiedzą się, co się dzieje na "wydawce", ale najważniejsze - otworzą się na nowe smaki i ich nietypowe połączenia!
Na warsztatach przygotujemy niby to domowy obiadek - surówka, kotlet i te sprawy... Ale! Na stole pojawią się przyprawy z różnych zakątków świata: kumin, tahini, gochugaru... Mówi Wam to coś? Jeżeli nie, to na pewno przemówi do Waszych kubków smakowych. Przepisy będą wegetariańskie.
Umiejętność gotowania to jedna z najprzydatniejszych rzeczy w życiu każdego człowieka (to osobiste zdanie prowadzącej, ale postara się Was do tego przekonać).
Zapraszamy dzieci (od 5 roku życia) i dorosłych w każdym wieku!
**
Daria Zmiejewa - z wykształcenia historyczka sztuki i artysta plastyk (sic!), z życiowego doświadczenia instruktorka kulinarna, kucharka i ceramiczka. Wychowana w rodzinie imigranckiej na
blinach i pielmieniach babci Iry oraz rugelach babci Racheli. Jej żywiołem jest improwizacja kulinarna, a supermocą gotowanie z niczego. Karmienie innych jest dla niej wyrazem czułości i troski.
Dla posiadaczy BKDR lub KDR zniżka w wysokości 50% ceny biletu (5,00 zł).
Płatność na miejscu gotówką lub kartą przed rozpoczęciem warsztatów.
Zapisy przez formularz zgłoszeń:
https://forms.gle/kQ6XS3nXg9mYdDDh9
Warunkiem wpisania na listę uczestników jest otrzymanie z Galerii Arsenał maila zwrotnego z potwierdzeniem przyjęcia zgłoszenia. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, decyduje kolejność zgłoszeń. Prosimy o przemyślane zapisywanie się na warsztat, a w przypadku rezygnacji o jak najszybszą informację. Pozwoli nam to zaprosić osoby z listy rezerwowej.
Warsztaty udowodnią każdemu niedowiarkowi, że potrafi gotować! Osoby uczestniczące nauczą się podstawowych technik kulinarnych, poznają etapy gotowania - od produktu do gotowego dania oraz dowiedzą się, co się dzieje na "wydawce", ale najważniejsze - otworzą się na nowe smaki i ich nietypowe połączenia!
Na warsztatach przygotujemy niby to domowy obiadek - surówka, kotlet i te sprawy... Ale! Na stole pojawią się przyprawy z różnych zakątków świata: kumin, tahini, gochugaru... Mówi Wam to coś? Jeżeli nie, to na pewno przemówi do Waszych kubków smakowych. Przepisy będą wegetariańskie.
Umiejętność gotowania to jedna z najprzydatniejszych rzeczy w życiu każdego człowieka (to osobiste zdanie prowadzącej, ale postara się Was do tego przekonać).
Zapraszamy dzieci (od 5 roku życia) i dorosłych w każdym wieku!
**
Daria Zmiejewa - z wykształcenia historyczka sztuki i artysta plastyk (sic!), z życiowego doświadczenia instruktorka kulinarna, kucharka i ceramiczka. Wychowana w rodzinie imigranckiej na
blinach i pielmieniach babci Iry oraz rugelach babci Racheli. Jej żywiołem jest improwizacja kulinarna, a supermocą gotowanie z niczego. Karmienie innych jest dla niej wyrazem czułości i troski.